Liefdegesticht

Chef-Kok
Edward de Ridder

Chef-kok Edward de Ridder winnaar van de Gouden Pollepel (2014) en Culinaire Hoed (2017). Hij kookte al voor Barack Obama, het Nederlands Elftal, het Koninklijk Huis en de Dalai Lama; nu verovert hij menig culinair hart bij Hotel Nassau Breda en Restaurant Liefdegesticht.

Hij begon op jonge leeftijd bij Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, hier werkte hij zich binnen zes jaar op tot sous chef. Later was hij betrokken bij de oprichting van The Park; restaurant Bilderberg Parkhotel Rotterdam. Met zijn grote ambitie zette Edward later het succesvolle NY Basement op in het historische Hotel New York in Rotterdam. Zijn successen bleven niet onopgemerkt; met zijn drie meest recente restaurants veroverde hij een plek in de Michelin gids en Gault & Millau.

Edward beschrijft zijn kookstijl als Frans met invloeden van de Mediterrane en Aziatische keuken. Met zijn creativiteit en nieuwe ideeën is het voor Edward erg belangrijk dat wat hij serveert, ook echt goed is: “Elk bord dat je serveert aan je gasten, moet een bord zijn waar je jaloers op bent dat je het zelf niet op mag eten, en kleine details moeten zorgen voor een wow-effect!”

Voor Edward betekent koken het creëren van een receptuur, waar je energie en creativiteit insteekt. Daarom is het grootste en mooiste compliment voor hem een vol restaurant en gasten die graag terugkomen!
Edward de Ridder laat u graag genieten van zijn “mad love for food”.

Edward:

''Het grootste en mooiste compliment is een vol restaurant en gasten die graag terugkomen!’’

MAD LOVE
FOR FOOD